NGV-Geonieuws 7 artikel 80

NGV-Geonieuws: elektronisch geologisch tijdschrift


1 Maart 2000, jaargang 2 nr. 1 artikel 80

Auteur: prof. dr. A.J. (Tom) van Loon
Geologisch Instituut, Adam Mickiewicz Universiteit, Poznan (Polen)

Dit artikel is onderdeel van NGV-Geonieuws uitgave 7! Op de huidige pagina is alleen artikel 80 te lezen.

<< Vorig artikel: 79 | Volgend artikel: 81 >>

80 Nieuwe hoogleraar hydrologie aan Vrije Universiteit
Auteur: prof. dr. A.J. (Tom) van Loon

    Klik hier om dit artikel af te drukken !

Met ingang van 1 januari 2000 is Dr. Michael J. Hall (1941) benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Faculteit der Aardwetenschappen van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Zijn leeropdracht is hydrologie. Prof. Hall was in Nederland reeds hoogleraar Hydrologie sinds 1992, toen hij als zodanig werd benoemd aan het International Institute for Infrastructural and Environmental Engineering van de TU Delft. Hij blijft aan de TU Delft verbonden, en bekleedt daar momenteel de functie van vice-rector. Voordat hij bij de TU Delft werkzaam was, was hij reeds hoogleraar aan de Middlesex Polytechnic. Een andere functies die hij in de universitaire wereld heeft bekleed, is die als docent Civil Engineering aan het Imperial College te Londen. Hij promoveerde daar in 1967 op het gebied van de Civiele Techniek.

Buiten de academische wereld is Hall hoofd geweest van de hydrologische afdeling van het Britse ingenieursadviesbureau Sir William Halcrow & Partners. Hij was bij dat gerenommeerde bureau onder meer verantwoordelijk voor nationale en internationale projecten op het gebied van hydrologie, klimatologie en hydrogeologie.

Zijn huidige onderzoek omvat twee hoofdrichtingen. Het eerste is hydrologische modellering; het tweede is waterbeheer, met nadruk op de hydrologische effecten die verandering in landgebruik kunnen hebben.

Referenties:
  • Persbericht Vrije Universiteit Amsterdam (pb 00.05/bv) d.d. 26-01-2000.


Copyright NGV 1999-2017
webmaster@geologischevereniging.nl